Tuesday, November 17, 2009

Соодветно уредена трпезарија овозможува добра комуникација


Трпезаријата треба да биде централно поставена во домот со цел да се обезбеди изобилство на добро Чи.

Кружна, овална и октагонална маса поставена во трпезаријата е многу посоодветна отколку коцкастата или правоаголна, бидејќи нема остри ивици кои ги раздвојуваат луѓето. Трпезаријата треба да биде добро осветлена, со слики поставени на ѕидот кои се пријатни за гледање и делуваат смирувачки.

Јадењето на тивко место, или место на кое има тивка музика, влијае добро на варењето на храната. Добро е да има лустер над масата кој ја надополнува енергијата. Порано било вообичаено да се употребува кристал за лустерите, но со тек на време, често бил заменуван со други материјали, кои од аспект на фенг шуи не можат да го заменат кристалот.

Трпезаријата е едно од најдобрите места за големо огледало. Тоа ја “удвојува“ храната (богатството) и овозможува добар Чи. Огледалата не треба да се поставуваат така да се огледува во нив само делумно лицето. Само еден ѕид од трпезаријата треба да има огледало.

No comments:

Post a Comment